Ideen om å bygge et operahus i Oslo kom på banen så tidlig som under første verdenskrig, og det ble gjort mange forsøk på å bygge en opera. Operahuset

Ideen om å bygge et operahus i Oslo kom på banen så tidlig som under første verdenskrig, og det ble gjort mange forsøk på å bygge en opera. Operahuset vi har i dag på Bjørvika ble dog ikke reist

før i 2008, og Kong Harald selv holdt tale under åpningsforestillingen. Her er det stadige arrangementer på gang for de som opera- og teaterelskere vil finne interessant, sjekk ut nettsiden til Operahuset for å se hva som er aktuelt når.

Operahuset rakk raskt å bli en av hovedstadens mest populære turistattraksjoner, og det unike designet gjør det til det eneste operahuset i verden hvor du kan på taket. Bygget har altså blitt en suksess både når det kommer til det kunstneriske, men også det arkitektoniske. Faktisk er Operahuset et landemerke, og det er det anerkjente arkitektselskapet Snøhetta som har tegnet det.

Når det kommer til forestillinger og arrangementer, er det full rulle på Operahuset hele tiden. Hva med å se for eksempel Hans og Grete, som går som forestilling i litt over en måned mellom november og desember? Vi kjenner vel alle til historien om Hans og Grete, og denne er perfekt å ta med seg familien på.

Takket være Operahuset har interessen for teater, ballett og opera blitt større blant nordmenn, noe som vises av at publikum flokker seg til forestillingene. Det er lett å la seg lokke både av Operahusets kunstneriske utsmykking, og det er på sin plass at vi har fått en slik passende arena for teater og opera i landet.