Musikksjangeren opera er populær blant en gruppe mennesker, men er ikke ennå så in blant ungdom. Det er spesielt når store tenorer dukker opp at sjangeren får sine oppsving, slik som under epoken med de tre tenorer, bestående av Luciano Pavarotti, Jose Carreras og Placido Domingo.

Men selv om opera er tidløs, så er det fortsatt alltid å regne med. Det arrangeres til og med mange opera festivaler i Norge hvert år i dag. Vi kan nevne Operafest og Peter Wessel. Men det er likevel stor kapasitet for å få inne enda mer opera på festivaler. Kan du lykkes med en opera festival? La oss se hva som må til.

Ledig areal

Kanskje du også må være en bonde med store åkre, plass til å sette opp en scene og en tilskuerplass. Eller kunne investere i å leie et område for å arrangere den. Arealer må være sikre, ha noen viktige fasiliteter som sanitær og rømningsveier. Du må i tillegg søke om lov å arrangere festivalen, i forhold til støy og naturvern.

Et kunderelasjonssystem

Med det markedsledende CRM systemet fra https://www.lime-technologies.com/no/ får man full kontroll på nettverket sitt. Det kan være mye større enn hva man tror. Det er mennesker man møtte på bransjetreffet, leverandører man ikke har adressene til, potensielle kunder og samarbeidspartnere som har de samme interessene. For eksempel opera, men det trenger ikke være det. En leverandør av festivalbånd med trykk vil også bli kjent med deg!

Sponsorer

Noen av dem kan være folk som vil hjelpe deg å realisere festivalen om du gir dem en liten reklameplass. Det kan være bannere på gjerder, trykk på merchandise eller salg av lokal mat og drikke. Du finner dem om du har integrert systemet fra https://www.lime-technologies.com/no/, uten at du trenger å gjøre noe. Systemet har nemlig mange tusen adresser integrert i kundebasen.

Gode medarbeidere

Med gode medarbeidere mener vi folk som vil jobbe frivillig. Denne tjenesten er du nesten uansett avhengig av, men det kan ikke være uten noen belønninger. Selv om de ikke skal ha lønn, så kan du likevel spandere på dem flotte musikkopplevelser, merchandise, t-skjorter med festival-trykk og mat. Skaper du gode betingelser for dine frivillige arbeidere, kan du kanskje håpe på at de stiller opp neste år også. Jo bedre opplevelsen er for dem, jo mer sannsynlig har du evig engasjement.

Få inn de berømte operaartistene

For at folk skal komme på festivalen må du kunne komme opp med noen virkelige gode artister. Disse skal ha betaling, men kanskje du kan få ned bidraget noe ved å tilby gadgets og en flott riderliste. Frist med spektakulær norsk natur og spennende fasiliteter. Ha en spennende artistliste med nye og kjente artister.