Det er ikke alle som bor midt i sentrum og dermed kan ta kollektivtransport eller gå når de skal oppleve teater, opera eller bare en film. Mange må kjøre langt, og ofte på dårlig opplyste veier ,i nedbør og tåke. Dette gjelder spesielt de som bor i distriktene, men selvsagt er folk i distriktet like opptatt av kultursom byfolk. Skal du kjøre på mørke og uoversiktlige veier, gjelder det at bilen er i orden.

Godt skodd for årstiden

Når det blir mørkt og kaldt, må du ha gode dekk på bilen. Is, slaps og snø, kombinert med dårlig brøyting, kan by på utfordringer. Bor du i distriktet, er det også større risiko for å møte ville dyr langs veien, og derfor trenger du dekk som biter godt på vinterføre.

Gode lys redder liv

Det gjelder også å oppdage farer i god tid, slik at du faktisk rekker å bremse ned. Mange biler har gode lys, men ekstralys kan gi deg de få ekstra sekundene som trengs for å hindre en kollisjon. Du finner et stort utvalg av ekstralys hos Nordeye, tilpasset ulike biler og behov. Nordeye har ekstralys til både personbiler, lastebiler, traktorer og gravemaskiner. Med ekstralys på arbeidsmaskiner kan du jobbe trygt selv når dagene blir korte og mørke. Og for lastebiler er ekstralys på veien ekstra viktig, ettersom de har enda lengre bremsetid enn personbiler.

Planlegg turen

Om vinteren bør du også planlegge turen. Dersom det er varslet veldig dårlig vær, og du ikke absolutt må ut å kjøre, bør du holde deg hjemme. Kanskje du kan utsette kinobesøket eller bestille teaterbilletter til en annen dag. Dette er enklere dersom du planlegger i god tid, og på yr.no kan du se været for den neste uken og legge planene ut fra dette. Vinteren kan være en skikkelig fin tid med masse gode kulturopplevelser. Men det viktigste er å komme seg trygt fram dit du skal.