I Norge finnes det bare én operabygning, og det er slett ikke slik at alle i hele landet har verken tid eller anledning til å dra dit. Mange har derfor aldri vært på en operaforestilling, og for dem kan opera virke både fjernt og underlig. Heldigvis har noen tenkt kreativt, og fått opera ut til folket, der de bor!

Opera på kino

Kinosaler finnes over hele landet, og flere steder i landet blir det satt opp operaforestillinger på kinoen. Ikke i den forstand at det kommer ekte operasangere til kinoen. Nei, operaforestillingene blir livestrømmet til kinoen, ikke bare fra operaen i Oslo, men også fra andre steder i verden. Folk kler seg opp som om de skal på opera, men de slipper å dra langt for å oppleve forestillingene.

Ikke bare har dette blitt en suksess, det har også fått flere til å få øynene opp for opera. Noen går så langt som at de drar på helgeturer for å gå på opera i utlandet, andre velger å låne penger for å bygge opp sin egen kolleksjon av operamusikk hjemme. Opera på kino har altså fått opp operainteressen over hele Norge.

Dra på operakonsert i utlandet

Det koster penger å reise, men hva om favorittforestillingen din skal framføres på en fantastisk scene som du alltid har drømt om å oppleve? Å spare penger til ferie tar tid, og kanskje rekker du ikke å spare nok i tide.

Da kan du vurdere å låne penger til reisen og til billetten, for billettprisene kan være ganske stive på de store operaene. Men det er virkelig verdt opplevelsen, og i stedet for å spare til turen før avreise, kan du spare etterpå, for å betale tilbake lånet.

Opera for barn

Opera på kino gjør det også litt morsommere for barna å bli med. Da kan de ta med popcorn og godteri, noe som ikke er vanlig i operahusene. Det blir rett og slett som en kinoopplevelse, og kanskje kan det kombineres med en tur på et gatekjøkken etterpå.

Eller kanskje dere kan se barnefilm enten før eller etter den store forestillingen. Gi barna gode kulturopplevelser på en enkel måte, gjennom å se operaforestillinger på kino.