De fleste av oss har nok gått på taket til Den norske opera, men har du faktisk vært inne der? I denne artikkelen skal vi lære deg litt mer om den norske operaen og hva den har å by på!

Hva arrangeres hos den norske opera?

Den norske opera tilbyr en rekke typer arrangementer. Den tilbyr også ballett, som er utrolig populært hos en rekke ulike mennesker. De tilbyr også festivaler for deg som er interessert i opera. Noe de er veldig flinke på er å lage programmer for barn, ungdom, unge voksne og eldre. Dette betyr at det finnes noe for alle og en hver i den norske opera.

Mange tenker nok på den gangen Justin Bieber spilte en konsert på en scene ute i sjøen der ved operaen. Da fikk operaen virkelig internasjonal oppmerksomhet. Mange vil nok påstå at operaen aldri har hatt så mange besøkende på en eneste gang!

Historien til operaen

Den norske opera og ballett ble opprettet den 19. november 1957. Den første sjefen var sangerinnen Kirsten Flagstad som virkelig var populær på den tiden. Det er også derfor plassen den nye operaen i Bjørvika ligger er oppkalt etter henne.

Operaen er heleid av den norske stat og får mange offentlige midler. Ellers så er den norske operaen veldig populær blant turister som kommer til Norge. De har cirka 620 ansatte.

Vi anbefaler deg å besøke den norske operaen når du kan. Enten for å se en forestilling eller for å bare beundre operaen i seg selv. Bygningen er herlig og den tilbyr masse kunst.

Den norske opera finnes kun i Oslo, selv om noen av forstillingene som vises der også turnerer rundt i Norge til andre typer teater. Det å dra i operaen er noe vi mener bør bli mer populært enn det allerede er!