Kabaret står for et intimt lite teater som oftest skjedde på et lite kafélokale med servering ved småbord og variert revyunderholdning. Det er som regel forskjellige artister som fremfører med ulike numre med sang, dans, dikt og sketsjer. Direkte oversatt fra fransk så betyr cabaret et lite vertshus/kro. Kabaretkunsten har slektskap med vaudeville, burlesk, revy og standup-komikken. Det tyske kabaretmiljøet hadde sin oppstandelse på 1920-tallet, som derfra dannet grunnlag for den amerikanske musikalen fra 1966, Cabaret. Det finnes også en filmversjon fra 1972 som er regissert av Bob Fosse og hadde Liza Minnelli i hovedrollen. Denne filmen fikk hele åtte Oscar-priser hvorav den ene gikk til Liza Minnelli.

Den seksuelle revolusjonen og betydningen av cabaret

Fra krigen dukket det opp nye tanker om formidlingsformenes fremtid. Det ble dannet nye uttrykksmåter som ble manet frem av folk. Gjennom skarpe, kontrastfylte språk ble det også brukt humor og ironi som våpen. Datidens kabaret ble derfor i Berlin en arena for å yte meninger av både sosial og politisk art. Dette skjedde gjennom bevisst valg av kostyme, kroppsspråk og scenografi. Samtidens problemer ble blottlagt og vist frem for å gjøre allmennheten oppmerksom på egen samtid. Den seksuelle revolusjonen fra Berlin på 30-tallet dannet grunnlaget som følge av kabaret og hatt en påvirkning på dagens syn på dagens seksualitet. Seksualiteten beveget seg fra private sfære og ut i det offentlige rom. Teateret ble da en arena som fikk betydning for seksuell frigjøring og bevisstheten rundt kjønn, seksualitet og seksuell identitet. Josephine Baker var en kjent kabaret-kunstner som var blant historiske hendelser av 20-tallets seksuelle revolusjon.

I kabaretens ånd gjennom tapeter

Det er så mye inspirasjon fra kabaret som kan brukes til å friske opp hjemmet med et retro preg. Det kan være alt fra lamper til garderobesminkespeil med ovale glasskuler til å gi deg en følelse av å ha hovedrollen på et teaterstykke. Gjennom Familietapeter.no finner du tapeter til å designe rom i kabaretens ånd. Mørkerøde eller sorte tapeter passer fint sammen med en grammofon fra 1920, til å gi et skikkelig teatralsk uttrykk i rommet. Ved disse enkle tipsene kan du få omgjort rom og scener til 30-tallets Kit Cat Club i Berlin. Det mangler bare å sette på forførende og tidsriktig musikk, så har du det!