Å være skuespiller er ikke bare bare, og særlig de som arbeider i teateret har en ekstremt krevende jobb. I motsetning til på et filmlerret kan man ikke akkurat ta opptak på nytt igjen ettersom opptrer live foran andre mennesker. I salen sitter et forventningsfullt og ofte finkledd publikum som har betalt gode penger for å se sine favorittstykker bli fremført av skuespillere som lever av å gi dem valuta for pengene.

Trenger du litt ekstra penger?

Dersom du merker at ønsket om å se en teaterforestilling melder seg, men du synes hverdagens utgifter gjør det vemodig å bruke penger på ytterligere goder, kan kanskje et lite forbrukslån være aktuelt. Per i dag er det mange aktører som tilbyr slike lån, og da gjelder det å velge det mest gunstige for deg. Bruk gjerne sammenligningsverktøyet fra nettavisen.no og send av gårde et par uforpliktende søknader. Enkelte teaterforestillinger kan virke noe dyre, og da er det fint å kunne låne noe ekstra. Husk imidlertid å ta din egen betjeningsevne i betraktning før du takker ja til et lån.

Et stort ansvar

Som teaterskuespiller er det sjelden man opplever tilrop fra salen, men man kan risikere at publikummerne uttrykker sin misnøye ved å forlate bygget. Likevel må man som skuespiller fokusere på sitt arbeid og fenge de tilstedeværende. Dette gjør skuespillerne ved å sørge for at de i salen faktisk får med seg det de prøver å uttrykke. For å få til dette må de posisjonere seg på en slik måte at publikum er i stand til å lese ansiktsuttrykk og kroppslige bevegelser. Samtidig må skuespillernes stemmer nå ut til alle.

Som teaterskuespiller har man ansvar for å engasjere publikum, samtidig som man skal ignorere dem. Dette kan virke noe paradoksalt, men vi kan heller si at en teaterskuespiller driver toveiskommunikasjon med publikum ved at han eller hun «mates» av oppmerksomheten fra de tilstedeværende. Dette er en del av teateropplevelsen.