Det finnes en rekke bøker som blir skrevet som blir teater. Dette er ikke stykker som er skrevet for å bli vist på et teater, men det er ofte bøker som har fått så mye oppmerksomhet at noen vil gjøre det om til teater.

Noen norske eksempler på dette er:

Bikubesong av Frode Grytten

Dette er ei bok som virkelig passer for teater, selv om den i dens originale form ikke var ment til å vises på scenen. Frode Grytten skriver om ei blokk i Odda og menneskene som bor der. Dette blei ei forestilling på Det norske Teateret i Oslo, som er et teater som fokuserer på forestillinger på nynorsk.

Min kamp bind 1 av Karl Ove Knausgård

Dette er ei bok som har skapt mye blest. Den skapte så mye blest at den ble laget om til en teaterforestilling. Det er en bok som absolutt ikke er skrevet i teaterform, og den fikk blandede kritikker. Det var faktisk en del som gikk ut under forestillingen. Hvem skulle ha trodd det? Dette er en forestilling som har blitt vist på Nationaltheatret.

Utenlandske eksempler inkluderer:

Charlie og sjokoladefabrikken av Roald Dahl

Dette er en forestilling som passer for barn og unge voksne, og som har blitt vist verden over. De aller fleste av oss kjenner til historien om Charlie Bucket som er så heldig å finne gullbilletten i sjokoladeplaten.

Oliver Twist av Charles Dickens

Dette er ei bok som har blitt kjent grunnet teaterstykket som ble laget om den. Den ble også mer kjent da den ble laget inn til film. Den handler om en fattig gutt som bor på et barnehjem. Han blir kjent med Londons forbryterverden og lever i den på mange spennende måter.

Det har jo selvsagt blitt enda mer populært å gjøre bøker om til tegneserier, filmer eller tv-serier. Det som også er populært er å inkludere moderne merkevarer inn i nytt og moderne teater, som for eksempel Nike sko. Det er spennende når flinke tekstforfattere greier å modernisere gamle stykker.

Det å dra på teater er en såpass fin opplevelse at det absolutt bør gjøres så ofte som man kan. Kanskje du kan dra på en teaterfestival? Det er jo så mye spennende som skjer i nærmiljøet?

Det er noe spesielt med å bare sette seg ned å vente på at sceneteppet skal gå opp og du kan nyte de utrolige skuespillerene.

Kanskje du skal sjekke hva som går på ditt lokale teater? Om du er heldig er det noe som er utgitt som populærlitteratur. Dette gir deg også muligheten til å lese boka før du går og ser det på teater. Det er en opplevelse vi unner alle!