Det er av forståelig grunner at det kreves litt anstendig oppførsel under en teaterforestilling. Kontrasten mellom å være på teater og kino kan være g

Det er av forståelig grunner at det kreves litt anstendig oppførsel under en teaterforestilling. Kontrasten mellom å være på teater og kino kan være ganske stor, og opplevelsen av sistnevnte kan fort ødelegges av popkornknasking og tilrop fra andre publikummere. På teateret er dette uhørt, og det å ødelegge opplevelsen for andre her er spesielt uglesett.

Vi prøver å unngå høylytt hvisking på teater. Teater er en live forestilling, men i motsetning til for eksempel stand-up er innblanding fra publikum uhørt. Laertes vil drepe Hamlet uavhengig av stikk fra publikum, og en teateroppsetning er som regel tro mot sin litterære komponent. Mange av retningslinjene kommer fra gammelt av, men i våre dager har det dukket opp et behov for noen flere.

For eksempel har folk spurt seg om det er aktuelt å ta bilder under forestillinger. Generelt sett blir dette sett ned på, ettersom klikkelyd og blits fort kan bli til sjenanse for både skuespillere og de andre publikummerne. Du bør med andre ord la kameraet ligge hjemme, og ha mobilen skrudd av. Kontrasten mellom en teater/operaforestilling og andre live arrangementer, som for eksempel fotballkamper, kunne altså ikke vært større.