Mange foreldre gjør den feilen at de tenker at barna ikke kommer til å like teater, og at det er bedre å dra på kino eller å skru på en film hjemme i egen stue. Men dette stemmer ikke, og du frarøver dermed barna dine viktig dannelse. For teater er dannelse, men det er også morsomt – og det finnes utrolig mange gode teaterstykker som er laget for barn. Tar du med barna på de riktige forestillingene vil de fort lær seg å elske teater. Her gir vi deg noen gode tips på veien.

Fine klær gjør susen

Å dra på teater skal være skikkelig stas. En av tingene som gjør det til en kveld utenom det vanlige er det at man kler seg i penklær, og at man gjerne planlegger hva man skal ha seg i forkant. Dere kan for eksempel gå igjennom det flotte utvalget på Kids Brand Store sammen, for her finner barna garantert noe de ønsker å ha på seg til den store kvelden. Fine klær vil garantert få teater-opplevelsen til å føles enda større for barna, og husk å ta bilder av hverandre i de fine klærne så dere ikke glemmer den minnerike kvelden.

La de velge teaterstykke selv

Et annet godt tips er å la barna velge teaterstykke selv. På den måten gir du barna eierskap til opplevelsen dere skal ha sammen, og sjansen er større for at de både gleder seg i forkant – og hygger seg under selve forestillingen. Og husk at noen barn også ønsker seg en tur i operaen, fremfor teateret, og det bør også være lov.

Men det finnes selvsagt noen grenser, og barna bør ikke få lov til å velge et stykke som er laget for voksne. Du som forelder kan gjerne finne frem et knippe forestillinger som du mener passer for barna dine, og la dem velge i blant disse. Du trenger altså ikke å vise de hele teater-programmet.

Spis noe godt før forestillingen

Noe som kan gjøre kvelden ekstra stas er å spise noe godt før det hele starter. Det kan være en fullskala middag på en restaurant barna liker, men det kan også være en ekstra god is – eller en burger på veien. Det viktigste er ikke hva det er, men at det er noe barna liker som bidrar til å gjøre kvelden enda bedre. Det er selvsagt lov å ta med godteri inn på teateret også, men velg gjerne noe som ikke bråker altfor mye.

Snakk om opplevelsen sammen

Til slutt vil vi anbefale om at dere snakker om opplevelsen sammen. Hva var det barna likte – og ikke likte med teaterstykket? Forsto barna de viktige poengene, eller ble det tatt opp vanskelige ting som dere bør snakke om i lag? Dette er bare noen spørsmål som du burde tenke på.