I denne artikkelen skal vi snakke om teater og opera. Det første vi skal gjøre er å se på er hva teater egentlig er. Etter dette skal vi snakke litt om noen forskjellige kjente verk, og til slutt skal vi gjøre akkurat det samme med opera.

[IMAGE=cxLbkjdfOt2o.jpeg]

Teater

[IMAGE=bAtekifbTrRp.jpeg]

Når vi snakker om teater så vet de fleste hva det går i. Det vi ser for oss er rett og slett en scene hvor skuespillere fremfører et skuespill for et publikum. Dette er noe vi mennesker har drevet med ganske lenge, og for å formidle kunnskap og visdom – er det å spille fortellinger og historier noe som er veldig viktig for oss mennesker. I antikken, for eksempel, brukte vi såkalte amfiteater for å fremføre skuespill for folk.

Folk bruker alltid å kle seg ut som karakterene som de fremfører på scenen. Dersom du selv trenger et kostyme kan du besøke partyking.no for å finne alt du trenger. Husk derimot at på teater så har folk profesjonelle som kan hjelpe dem med dette. Når det gjelder drama er både verket og skuespillerne ekstremt viktige deler av dette.

Opera

Når det dreier seg om opera derimot, er det ikke alltid like enkelt å forstå hva som menes med denne definisjonen. Musikken og vokalene spiller en stor rolle, men det er fortsatt en dramatisk fortelling som foregår her. På grunn av at denne kombinasjonen av musikk og teater er så kompleks så kan det være veldig vakre ting som fremføres i dette mediet. Det kreves derimot en god forståelse for opera for å nyte og forstå det grundig nok.

Når musikken kommer på i salen så gjør den hva som helst for å holde på oppmerksomheten din, og dette kan derfor være en intens opplevelse med tanke på hvor lenge stykket kan være.

For eksempel så har vi et kjent stykke som du sikkert har hørt om som heter “Operafantomet”. Dette musikalske stykket handler om et geni som bor under en operascene som blir betatt av en ung sangerinne. Dette geniet har et skadet ansikt som han frykter å vise frem for verden, og han holder seg derfor alltid i skyggene. Han gjør hva som helst for å hjelpe til denne unge sangerinnen som han tror han elsker.

Dette stykket går langt for å vise frem forskjellen på kjærlighet og besettelse. Hun blir selv forelsket i en annen mann, og på dette tidspunktet så flyter galskapen til fantomet over og han kidnapper henne.

Som du sikkert forstår er det veldig mye drama i et sånt musikals stykke, med mange høydepunkter som kan få pulsen til å øke. Musikk i seg selv er noe som skaper følelser, og kombinert med slike historier og visuelle fremføringer så skapes det noe vakkert og kraftfullt.